Ovntørret brænde

Vi skal ikke gøre det til en videnskab, når vi taler om ovntørret brænde. Hos Dansk Brændesalg forekommer det os helt naturligt at lave god ovntørret brænde af høj kvalitet. Men vi sætter ikke blot vores brænde ind i en ovn, for at kunne give det navnet 'ovntørret' - vi sætter det i ovnen for at få det helt tørt og klar til brug!

 

Når man laver ovntørret brænde, så kan det sammenlignes lidt med at bage en kage i ovnen. Er ovnen varm og kagen bages, så vil skorpen hurtigt set færdig ud. Men når der skæres i kagen, vil en flydende dej komme til syne. Det er det samme med ovntørret brænde.

 

Hvis vådt træ i ovnen ikke bliver varmet længe nok, så vil det med garanti stadig være vådt indeni. Derfor laves godt ovntørret brænde på den måde, at man varme træet til det er helt tørt. Det lyder jo simpelt, men det er desværre langt fra alle der kan følge den opskrift. Hvis du vil kunne bruge dit brænde med det samme, skal du handle et sted, hvor de garanterer max 18%. Det lyder simpelt, men desværre er det meste "ovntørret" brænde kun delvist tørret og ofte kun til 25%. I så fald skal det stå i mindst 4 mdr for at tørre. Hos Dansk Brændesalg fortæller vi vores leverandører, at vores brænde skal varmes til det er helt tørt og under 18%. Alt efter træsort og årstid kan dette tage op til 11 døgn for at få godt, ovntørret brænde ud i den anden ende.

 

Gode grunde til købe ovntørret brænde hos os Men det kan være svært at købe sit brænde, og så blot stole på leverandøren. Vi har lavet en lille guide, hvor du kan kontrollere at brænde er tørt.

 

I forhold til at tørre brænde i en ovn og så benytter lufttørring, så er begge dele rigtig fint. Så længe dit brænde er tørt, så fungerer begge metoder. En stor fordel ved ovntørret brænde er dog, at du her slår svampesporer ihjel. Det er ikke alle, der bryder sig om at få brænde med skimmelsvampe ind i stuen.

Køb ovntørret brænde online

Hos Dansk Brændesalg ved vi, at vi har et godt produkt, og derfor tør vi godt garantere, at ovntørret brænde fra os kan benyttes samme dag I får det leveret.

 

En anden stor fordel ved at købe ovntørret brænde fra os er, at hvis du køber hele paller, så får du fri levering i hele Danmark.

 

Og så gør det jo heller ikke noget, at Dansk Brændesalg er anbefalet af SAMTLIGE Danske Brændeovnsproducenter - det ser vi som en unik blåstempling af vores tørre brænde.

 

Er du stadig i tvivl så ring 50 50 14 50 eller skriv til salg@danskbraendesalg.dk - så vejleder og guider vi dig gerne til det rette valg.