Idégrundlag

Hos Dansk Brændesalg brænder vi for god kvalitet. Faktisk er kvalitet så væsentlig en del af vores kernekompetance, at vi - som de eneste på markedet - garanterer, at vores brænde er helt klar til brug, når fragtmanden kører det ind i dit brændeskur.
Indehaveren, Tommy Bruus-Jensen har startet Dansk Brændesalg fra grunden og var i flere år den eneste i firmaet. I dag er forretningen udbygget med egen produktion, egen tørreovn og dermed flere ansatte. God service og god kvalitet er stadig i højsædet og ejeren svarer stadig på telefonen, når altså han ikke deltager i produktionen.


Kvalitet

God kvalitet kommer vi ikke sovende til. Dansk Brændesalg har - som de eneste - investeret i en tørreovn, så vi selv kan ovntørre brændet. Selvom vi stiller meget højere krav til vore leverandører end konkurrenterne gør, så modtager vi jævnligt et parti brænde som ikke er tørt nok.

Det har været en hård proces at få leverandørerne til at levere den ønskede kvalitet, og vi kommer nok aldrig helt i mål, for producenterne kan tilsyneladende sagtens afsætte de ovntørrede, men stadig våde varer. Med vores tørreovn, garanterer vi, at forbrugerne får markedets bedste brænde hos Dansk Brændesalg. Vi er derfor ikke bange for at sige, at VI leverer markedets bedste brænde. Vi ved, at mange forhandlere giver udtryk for, at de leverer en god kvalitet. Hvordan skal forbrugeren så vide, hvilke informationer man kan stole på? Vi har - som de eneste - kvalitetsgaranti. Hvis vi leverer noget som ikke er i orden, så kommer vi og løser problemet.


Hos Dansk Brændesalg har vi en holdning til miljø

Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at spare miljøet for unødig belastning. Fra produktion til brændet lander hos forbrugeren. Brænde er jo som udgangspunkt CO2 neutralt. Det vil sige, at det ikke udleder mere CO2 under forbrænding end træet optog fra omgivelser mens det voksede. Det har vi selvfølgelig ingen indflydelse på, men vi er godt tilpas med, at vi med vores produkter kun bidrager med lokal opvarmning - ikke global.

Her er, hvad vi gør for at forurene mindst muligt

  • Vi stiller krav til vores leverandører om, at forarbejdningen af træet foregår i nærheden af, hvor træet gror, så der ikke er unødig ekstra transport.

  • Vi forlanger, at det kun bliver brugt resttræ, altså endestykker og grene til opvarming af de ovne, hvor det ovntørrede træ tørres. Altså ingen el- eller olieovne.

  • Vi sejler træet til Danmark i alle de tilfælde, hvor det kan lade sig gøre. Altså mindre kørsel på landevejen.

  • Vi opbevarer brændet under tag, så der ikke igen skal bruges energi på at tørre det.

  • Vi forlanger af vores kunder, at de accepterer op til 8 hverdages leveringstid. På den måde kan kørslen planlægges så der ikke køres unødige tomme kilometer.

  • Vi sælger tørt brænde, der er klar til brug ved ankomsten. Kun ved at fyre med helt tørt træ kan forurening undgåes!

    - Hvad gør du for at forurene mindre?